În 2021 ai nevoie de o strategie video foarte bună. De ce este important și află cum o faci - Start PR Agency
startpr, startpragency, start pr, start pr agency, razvan popa, răzvan popa, razvan eugen popa, răzvan eugen popa, marketing, digital, marketing digital, content, comunicat de presa, comunicat de presă, comunicate de presa, comunicate de presă, editorial, marketing online, content online, foto, video, business, business planing, media content, pr, relații publice, relatii publice, public relation, wordpress, site wordpress, website wordpress, news alert, media training, agenție de publicitate, agentie de publicitate, publicitate, blog, blog digital, clip video, video content, comunicare, comunicare digitala, comunicare digitală, comunicare online, facebook, social media, mass media, instagram, youtube, online marketing, social media marketing, video marketing, video content, content video

În 2021 ai nevoie de o strategie video foarte bună. De ce este important și află cum o faci

Să fie oare prea devreme pentru a te gândi la strategia de marketing pentru 2021? Sincer, nu! Cred că întreaga lume abia așteaptă să se încheie anul acesta. Micii antreprenori au dus lupte grele pentru supraviețuire și au speranțe mari pentru 2021. Totuși, industria video este un domeniu care n-a fost deloc afectat de pandemia de coronavirus; probabil ai observat că s-a distribuit online mai mult content video și poate chiar tu, spre exemplu, ai ținut mai mult timp deschisă aplicația YouTube.

În 2021, video marketing ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice creator de conținut online. Care sunt cele mai bune opțiuni pentru a realiza clipuri video, cu cele mai bune rezultate?

  1. Planificare
    O persoană va viziona zilnic, în medie, în 2021, aproximativ 100 de minute de conținut video, în creștere față de anul acesta (84 de minute), potrivit Zenith Media (raportul Online Video Forecasts 2019). De asemenea, cei mai mulți clienți iau decizia de cumpărare mai repede atunci când urmăresc un clip video decât în cazul în care văd o fotografie sau citesc un articol. Așadar, este foarte important să fii constant în publicarea de video content. Vei observa o îmbunătățire a audienței, ceea ce va contribui bineînțeles la o sporire a vânzărilor.
  1. Profesionalism
    Un video de calitate nu se realizează precum un story publicat pe rețelele de socializare. Pe lângă echipament, ai nevoie de un desfășurător, de un decor, de un protagonist (eventual) și de cineva care să facă montajul. Aș îndrăzni să spun că perioada post-editare este poate mai importantă decât filmarea propriu-zisă. Poți angaja un profesionist sau poți externaliza această operațiune, în special atunci când proiectele tale video sunt ocazionale, iar Start PR Agency îți poate oferi cele mai bune soluții pentru a avea certitudinea că rezultatele sunt conform așteptărilor. Click aici pentru a ne face o ofertă!
  1. Live video
    Este o opțiune disponibilă oricui, deoarece platformele sociale oferă această posibilitate. Pare simplu de făcut, dar îți garantez că este mai dificil decât în cazul unui video înregistrat în prealabil și care a beneficiat de montaj. Spre exemplu, am concretizat la un moment dat dorința unui manager de la face un live pe Facebook, dar care nu s-a pregătit amănunțit, mizând pe spontaneitate. A fost un dezastru! Live presupune un monolog în fața unei audiențe pe care n-o vezi, tocmai de aceea trebuie să știi clar despre ce vrei să vorbești și ce rezultate dorești să obții; trebuie să ai o introducere („agață” clientul), un cuprins (argumente pentru a motiva decizia de cumpărare), o încheiere (rezumatul argumentelor și oferirea încrederii că alegerea este cea mai bună) și, totodată, să ai capacitatea de a te folosi de întrebările primite din partea urmăritorilor pentru a-ți consolida punctul de vedere. Live video constituie un bun prilej de a educa audiența și oferă o experiență mai autentică. Nu te băga în discuții lungi; la început câteva minute sunt suficiente, iar – odată cu dobândirea experienței – poți crește timpul online.

Cu siguranță există mult mai multe opțiuni de video content (menționez și video podcast sau transmitere live a unui eveniment), dar cele 3 strategii precizate anterior sunt suficiente, mai ales dacă te afli la început de drum. Succes!