Instagram story de tip video sau foto? Care este cea mai bună alegere?
Nu cred că reprezintă o surpriză pentru cineva când spun că postările de tip Instagram story au capacitatea de a aduce mai multă audiență decât cele de pe feed. În 2020, oamenii au fost nevoiți să petreacă mai mult timp în casă și au acordat mai multă importanță telefoanelor, tocmai de aceea specialiștii în marketing au folosit la maximum Instagram stories, prin intemediul cărora și-au dezvoltat comunitățile și au influențat audiența cu mesaje publicitare. Câte story ar trebui să publici zilnic? E mai bine foto sau video? Două dintre intrebările pe care și le pune orice creator de conținut.
Numărul magic: 5
Numărul mediu lunar de postări de tip story este 7-8, dar conturile Instagram cu peste 100.000 de urmăritori publică și până la de cinci ori mai mult. Altfel spus, o audiență numeroasă necesită mai multe „povești”. Peste 70% dintre urmăritori vor da next inclusiv următoarelor 4 postări, tocmai de aceea informațiile cele mai importante ar trebui incluse încă de la început.
Majoritatea nu dă next mai mult de 3 ori
Audiența scade cel mai mult în primele 4 postări de tip story: 13% dintre urmăritori n-o văd pe a doua, încă 10% – nu ajung la a treia și alți 8% – la a patra. Dacă însă cineva dă next după cel de-al patrulea Instagram story, șansele să urmărească mesajul până la final sunt mari. Îți poți face o idee despre audiența activă analizând numărul persoanelor ce au vizualizat până și ultimul mesaj de tip story; acesta este publicul tău principal, cel mai interesat de comunicările tale.
52% din povești sunt video
Procentual, diferențele nu sunt mari între numărul total al postărilor de tip video story și cele foto story, excepția fiind în cazul conturilor cu peste 100.000 de urmăritori, care pun mai mult accent pe video (55%). Totuși, urmăritorii dau mai degrabă next după o fotografie, dar acest lucru poate să nu fie atât de relevant, deoarece un mesaj video necesită mai mult timp pentru a-l parcurge decât o simplă imagine și este mult mai persuasiv.
Video story stârnește mai multe conversații
Publicarea oricărei informații pe profilul tău de Instagram urmărește cu siguranță reacțiile urmăritorilor. Din punct de vedere statistic, video story are mai mult succes decât foto story în ceea ce privește apariția unui feedback prin intermediul mesajelor. Corelând cu dimensiunea comunității, cu cât aceasta este mai mică, cu atât comunitatea este mai activă și simte nevoia interacțiunii directe. Așadar, dacă ești un startup, profită la maximum de această modalitate de fidelizare a audienței.
Vrei accesări pe site? Publică video story cu link, nu foto
Dincolo de reclamele pe care le faci pe Instagram, o decizie înțeleaptă ar fi să publici același mesaj publicitar și pe story, cu link către pagina web / ofertă (33% dintre companii optează pentru aceasta). Nu e nimic anormal să repeți conținutul vizual, chiar dacă, spre exemplu, l-ai publicat și pe feed. Iar dacă dorești să-ți maximizezi performanțele, postează o reclamă video în detrimentul uneia foto, pentru că rata de conversie este mai mare – 0,59% față de 0,29%.
Informațiile din articol constituie rezultatul unui studiu realizat de Socialinsider și Wave.video, desfășurat în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, care a supus analizei peste 661.000 de Instagram stories și mai mult de 64.000 de reclame.