drivEco.ro nu este numai despre mașini electrice sau hibride, ci și despre orice mijloc de transport ecologic și despre industriile conexe. Infrastructura rutieră din România este, după cum știm, foarte precară. Cu atât mai mult cea destinată mijloacelor de transport nepoluante. Spre exemplu, dacă ne raportăm exclusiv la autoturismele electrice, țara noastră este una din cele zece din Europa pentru care trebuie să te deplasezi, în medie, mai mult de 100 km pentru a găsi o stație publică de încărcare.
Datorită faptului că Europa și-a propus obiective îndrăznețe pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și diminuarea constantă a consumului de combustibili fosili în țările membre, România va trebui să facă și ea pași importanți în direcția aceasta. Este nevoie de conștientizare, care trebuie susținută atât prin investiții în infrastructură, cât și prin campanii de îmbunătățire a percepției românilor că sustenabilitatea reprezintă o chestiune ce ține exclusiv de autorități. Iar această sustenabilitate nu înseamnă numai mașini electrice sau hibride, ci și orice alt mijloc de transport nepoluant, despre care se vorbește mai puțin, inclusiv în mass media.
„drivEco.ro este un proiect online lansat recent și are ambiția de a deveni rapid cea mai importantă comunitate prietenoasă cu mediul înconjurător din România. Știm prea bine că există termene asumate pentru renunțarea la autoturismele dotate cu motoare cu ardere internă și înlocuirea treptată a acestora cu versiuni electrice și hibride, dar mobilitatea urbană înseamnă mult mai mult, și anume transport în comun, trotinete, biciclete, drone, inteligență artificială, etc. Aș rezuma politica editorială a drivEco.ro într-o singură frază: «Dacă are roți și nu poluează, atunci trebuie să se afle pe portalul nostru web»”, a declarat Răzvan-Eugen Popa, inițiatorul proiectului.
La nivel general, portalul drivEco.ro include trei categorii principale:
1. Articole proprii, cu focus pe România, și analize internaționale relevante pentru industria mobilității urbane, în conformitate cu politica editorială;
2. Corporate – opțiune disponibilă pentru companiile care doresc să publice informații din activitatea proprie despre aspecte relevante pentru mobilitatea urbană ecologică, precum comunicate de presă, advertoriale, articole SEO ș.a.;
3. Mass media – prin serviciul newsletter urban internațional, actualizat zilnic, jurnaliștii pot găsi într-un singur loc informările oficiale ale celor mai importanți jucători din industrie, fiind astfel o sursă complexă pentru realizarea propriilor materiale editoriale.
Publică gratuit, până la sfârșitul anului 2021, informații despre produsele și serviciile tale, care au legătură cu mobilitatea urbană electrică și hibridă sau activitățile conexe. Trimite-ne un mesaj la adresa content@startpr.ro, iar noi îți vom trimite în cel mai scurt timp opțiunile de publicare disponibile. Doar împreună putem crea ce mai importantă comunitate prietenoasă cu mediul înconjurător din România.