5 moduri simple să faci mai mulți bani cu magazinul tău online - Start PR Agency
startpr, startpragency, start pr, start pr agency, razvan popa, răzvan popa, razvan eugen popa, răzvan eugen popa, marketing, digital, marketing digital, content, comunicat de presa, comunicat de presă, comunicate de presa, comunicate de presă, editorial, marketing online, content online, foto, video, business, business planing, media content, pr, relații publice, relatii publice, public relation, wordpress, site wordpress, website wordpress, news alert, media training, agenție de publicitate, agentie de publicitate, publicitate, blog, blog digital, clip video, video content, comunicare, comunicare digitala, comunicare digitală, comunicare online, facebook, social media, mass media, instagram, youtube, online marketing, social media marketing, magazin online, shop, online shop

5 moduri simple să faci mai mulți bani cu magazinul tău online

Cum mă îmbogățesc rapid? Deschid un magazin online, cumpăr ieftin produsele, îmi pun adaos comercial, creez o pagină de Facebook pentru promovare și… visele vor fi spulberate în scurt timp. De acord, viitorul este online, dar aici vei întâlni o concurență uriașă, iar ceea ce vinzi tu, mai comercializează și mulți alții. Nu devii vânzător online numai pentru că ai un laptop, o conexiune la internet și o oră disponibilă pentru promovare. Deși digitalul a creat oportunitatea câștigurilor nelimitate dobândite facil, reușita este condiționată de existența unei strategii eficiente de marketing. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva trucuri simple care te vor ajuta să îmbunătățești serviciile magazinului tău online fără a-și da nimeni seama că, de fapt, toată activitatea o desfășori într-un apartament. Rămâne secretul nostru! 😀

1. Acordă o importanță sporită imaginii
Creează un site atragător și user-friendly (oferă-le utilizatorilor o experiență plăcută de navigare), iar pe rețelele de socializare distribuie informații de calitate, astfel încât comunitatea să observe profesionalismul. În cazul în care n-ai cunoștințe de web design, poți contracta o firmă specializată (de care probabil vei depinde pe viitor pentru mentenanță) sau poți apela la serviciile Start PR Agency și să-ți creezi rapid un site pe platformă WordPress, ulterior administrarea făcând-o chiar tu (click aici pentru a ne face o ofertă). Nu e mai avantajos pentru tine așa?

2. Nu aștepta momentul potrivit pentru lansare
Multe persoane cred că trebuie să aibă o idee genială pentru a se lansa în afaceri sau este nevoie de un moment oportun. De fapt, este mai degrabă vorba despre pasiune și despre determinarea avută pentru a-ți face cunoscută marca. Succesul se clădește pe eșecurile anterioare. Dacă pornești de la zero o afacere, tu – în calitate de antreprenor – vei crește odată cu comunitatea și te vei perfecționa în timp (baby steps). Așadar, lansează online produsul și urmărește reacțiile oamenilor; adaptezi, modifici și îmbunătățești până când vei găsi rețeta succesului.

3. Fii real cu publicul tău
Imaginea perfectă nu mai este cel mai bun mod de a face publicitate. Din multitudinea de filtre puse la dispoziție de rețelele sociale, alege naturalul și arată publicului tău produsul exact așa cum este și chiar în diverse situații de utilizare. Oamenii interacționează astfel mai activ cu marca. De asemenea, arată acolo unde este posibil întregul flux comercial, de la producție și până la livrare. Nu în ultimul rând, oferă-i comunității testimoniale cu utilizatorii, cu membrii echipei ș.a.m.d. Toate aceste strategii vor contribui la conștientizarea că afacerea ta este reală, ci nu doar „împachetată” cu ajutorul diverselor strategii de marketing.

4. Fidelizare prin experiență unică
Cum ai trăit experiența când ți s-a livrat ultimul telefon mobil cumpărat? Este un exemplu reprezentativ pentru ce înseamnă „unboxing”. Observăm des pe rețelele sociale cum influencer-ii postează un clip video în care arată comunității ce cuprinde un pachet primit și-l analizează de la design-ul cutiei și până la produsul în sine. Așadar, oferă clienților o experiență unică: pune accent pe ambalaj, pe calitatea produsului în sine și, de ce nu?, oricând un bilețel personalizat în care să scrii un mesaj va funcționa perfect și te va diferenția în lumea aceasta automatizată și consumeristă în care trăim. Nu uita că cea mai bună reclamă este cea „din gură în gură”, iar când un client distribuie online produsul tău și te etichetează pe rețelele sociale (îți dă tag), nu face decât să te promoveze… gratuit!

5. „Eu știu cel mai bine” nu trebuie să existe
Omul bun la toate este o utopie falimentară. Oricât de mică ar fi afacerea, ea necesită multă muncă, implică mai multe specializări, chiar dacă nu sunt constituite fizic în departamente. Cum ar fi ca tu, omul cu ideea, să le faci pe toate: administrare, contabilitate, IT, curierat etc.? Dacă multe dintre serviciile acestea le-ai externalizat, de ce să nu procedezi la fel și cu startegia de marketing și promovare? Crearea de conținut online în flux continuu (editorial, foto și video) se face simplu cu Start PR Agency, o echipă de profesioniști cu experiență de zeci de ani în jurnalism (presă scrisă, audiovizual, online), social media și diverse proiecte menite să adune audiențe și să creeze comunități. Fă-ne o ofertă chiar acum!